BLOGGER

BLOGGER

Tegenwoordig behalen wij maandelijks een rendement van ruim 11% en zelfs veel meer, maar dat was eerst wel anders….

Al jaren spaarden wij braaf voor onze toekomst. Maar hoe meer wij al sparend probeerden op te bouwen, hoe lager afgelopen decennia de rente werd. Sparen leverde gewoonweg niets meer op. Het begin van een zoektocht naar meer rendement was geboren!
Ga mee in ons blogger avontuur naar een financieel betere oudedagsreserve. Als je een snel-rijk-verhaal verwacht dan ben je hier helaas niet op de juiste plek. Ben je echter op zoek naar, in onze ogen, normale en betrouwbare manieren om je spaargeld beter te laten groeien? Lees dan mee en laat je inspireren door onze keuzes.


Je gaat mee in een aantal financiële keuzes van een gezin met 2 kinderen die nog rondrennen op de basisschool. Beide volwassenen zijn begin 40 en hebben een gewoon modaal inkomen. Huis en hypotheek en alles wat daarbij hoort. We zouden je saaie buren kunnen zijn 🙂

Hoewel er al voldoende spaargeld was, gaf het vooruitzicht op een alledaags bestaan de doorslag om te zoeken naar een aanvulling. Er bleken voldoende mogelijkheden te zijn om extra inkomen te genereren. De meeste daarvan nemen echter veel tijd in beslag en lijken bijna op een 2e baan. Toch niet bepaald hetgeen wij naar op zoek waren. Met een druk gezinsleven hebben we juist gezocht naar manieren van vermogensopbouw die minder tijd kosten. En die hebben we gevonden!

We bepaalde eerst reële doelstellingen die ook écht haalbaar zijn. Wil je van €1.000 spaargeld binnen 3 maanden €2.500 maken, dan adviseren we je staatsloten te kopen en daarna verschrikkelijk hard te duimen. Ons eerste streven was om maandelijks €100 extra te realiseren. Dit hebben we daarna geleidelijk uitgebouwd zonder onszelf voor de gek te houden. Ga met kleine stapjes. Voordat je kon rennen heb je tenslotte ook eerst leren kruipen en lopen!

Met alléén sparen kun je tegenwoordig amper nog rendement opbouwen. Wij wilde graag 4 pijlers om op te kunnen bouwen. Daarbij lieten we ons leiden door kennis, gevoel én gezond verstand. Dat resulteerde in een mix van deposito sparen, beleggen, crowdfunding en crowdlending (P2P lending). Voor ons bleek het een ideale combinatie met voldoende rendementsgroei, financiële rust en bewustwording.


Ons persoonlijke groeiplan

Stap 1 → Onze start was een voor de hand liggende. Het tegen het licht houden van alle gezinsuitgaven, zowel vaste als variabele lasten. Een paar avonden later hadden we maandelijks een flinke besparing gerealiseerd op alléén al de vaste lasten. Gewoon door over te stappen naar andere leveranciers of niet noodzakelijke abonnementen op te zeggen. Simpel maar effectief en voor iedereen direct uitvoerbaar!

Stap 2 → Het klinkt vreemd maar de tweede winst behaalde wij door kritisch te kijken naar onze spaarbank. Wij hebben eerst de traditionele spaarrekening bij de bekende grootmachten vervangen. Want waarom zou je daar blijven hangen? Er zijn voldoende andere spelers in de markt met betere rentepercentages. De laatste jaren is dit echter bij veel banken bijna gedaald tot 0% maar dan is 0,30% nog altijd beter dan 0,01%.

Stap 3 → Een gedeelte van onze spaarbuffer hebben we gelukkig jaren geleden al vastgezet in spaardeposito’s. Veilig en vertrouwd bij Nederlandse banken die vallen onder het deposito garantiestelsel. De laatste jaren brengen deposito’s helaas niet veel meerwaarde ten opzichte van een normale spaarrekening. Wij hebben er zelf echter nog enkele lopen van maximaal 5,6%. Heb je het geld niet perse nodig zet het dan zeker even vast voor een bepaalde periode. Ook hier is 0,65% nog veel beter dan 0,01%.

Stap 4 → Het doen van rentedragende investeringen was onze vervolgstap. Zelf beleggen op de beurs zagen wij niet zitten. Wij hebben bewust gekozen voor beheerd beleggen via bijvoorbeeld Robeco of Brandnewday. En dat kan meestal al vanaf €50. Let daarbij wel op de kosten. Deze kunnen nogal uiteenlopen bij diverse instanties. Beleggen doen wij zelf overigens echt specifiek voor de lange termijn. Vroeg starten is dus aan te bevelen. Onze gemiddelde rendementen bij diverse platformen liggen tussen 2% en 8%, behoudens enkele uitschieters.

Stap 5 → Voor de kortere termijn hebben wij gekozen voor investeren via crowdfunding. Vaste stelregel is dat wij altijd slechts het minimumbedrag inleggen. En dat enkel bij projecten met een looptijd van maximaal 3 a 4 jaar. Daarmee creëer je een mooie spreiding tegen een minimaal risico. De netto rendementen lopen uiteen van 3% tot liefst 19%. Afhankelijk van het platform en het risico dat je bereidt bent te lopen. Wij richten onszelf veel op bijvoorbeeld Estateguru / Housers / Crowdestor of reguliere Nederlandse platformen zoals Lendahand.

Stap 6 → Omdat wij zelf het liefst voldoende spreiding zien bij het investeren van ons spaargeld, hebben we wat onze laatste pijler betreft, eenduidig gekozen voor P2P Lending. In Nederland nog relatief onbekend, maar buiten de landsgrenzen erg bemind. Nederland kent zelf alleen Lender&Spender in deze categorie. Onze ervaringen met bijvoorbeeld Mintos / Lenndy / Bondora / Peerberry of Viainvest zijn echter meer dan goed. Met makkelijk haalbare rendementen van 10% tot 19%.


Conclusie

Maak logische keuzes, bedenk waar je het eerst mee kunt beginnen en bouw dat langzaam verder uit. Verkoop bijvoorbeeld spullen die je toch niet meer gebruikt en weg kunnen. Benut dat geld vervolgens om je 1e investeringen te doen, want sparen met 0,01% rente of zelfs 0% heeft op dit moment natuurlijk geen enkele zin. Start met investeren bij platformen die een welkomstbonus geven. Een vliegende start is tenslotte altijd lekker, en zorg voor een goed overzicht zoals bij InvestID!

Wij hebben ons investeringsportfolio zorgvuldig opgebouwd in de laatste jaren. En zijn blij dat we een goede spreiding over deze 4 pijlers hebben kunnen realiseren! Maandelijks komt er nu een meer dan fijne aanvulling op ons inkomen binnen.
Met bovenstaand stappenplan is dit uiteindelijk voor iedere portemonnee bereikbaar. Ook wij zijn klein begonnen en langzaam groot gegroeid. Ga daarbij overigens niet perse voor het maximale rendement. Want bedenk dat winnen uiteindelijk minder belangrijk is dan lijfsbehoud! Al is die keuze geheel aan u, want wij slapen niet op uw kussen!

Wij zijn ook te volgen via Twitter / Instagram / Facebook Pinterest


Registreren als nieuwe investeerder? Gebruik hiervoor de speciale links in onderstaand overzicht op het moment van registratie. Alleen dán weet u zeker dat u optimaal gaat profiteren van eventueel beschikbare bonussen voor nieuwe investeerders. De meest bekende hebben wij voor u op een rij gezet. Let op: dit voordeel krijgt u vaak niet indien u rechtstreeks naar een aanbieder gaat. Verzeker uzelf van de bonusmogelijkheden, een gemiste kans als u dat niet zou doen!

volg ons
volg ons
volg ons
IUVO P2P Investieren
160x600
160x600
auxmoney - Geldanlage mit hoher Rendite
970x250
970x250
Banner 300x250
nederland banner 300x250
300x250

Deze website houden wij draaiende door een aantal affiliatie links. Weblinks waar zowel u als (nieuwe) investeerder als wij een voordeel bij hebben. U ontvangt vaak extra bonusrente of gratis startgeld door gebruik te maken van zo’n unieke link. Wij ontvangen bij enkele van de aanbieders een kleine compensatie voor het aanbrengen van een nieuwe klant.

Wij zijn op geen enkele manier verbonden aan één van de aanbieders en handelen geheel op eigen initiatief. Dit blog is puur informatief en niet bedoeld als professioneel advies in welke vorm dan ook. U bent en blijft zelf verantwoordelijk.