2019 Week 13 & 14 terugblik

2019 Week 13 & 14 terugblik

Op het gebied van Crowdfunding, P2PLending en beleggen zijn er volop ontwikkelingen. Teveel om allemaal bij te houden. Wij gaan voortaan een wekelijkse review maken. Met daarin de meest in het oog springende onderwerpen die in ons blikveld voorbij kwamen.


Wij geven in dit blog een terugblik op week 13/14 uit 2019. Alle vermelde nieuwsfeiten zijn afkomstig van de platformen, nieuwsbrieven of hun social media accounts. Opvallende en belangrijke wetenswaardigheden van de afgelopen twee weken staan hieronder weergegeven. Wij realiseren ons dat dit overzicht uiteraard niet volledig zal zijn. Op ons twitter account volgen wij alle daar aanwezige platformen. Waarbij wij de belangrijkste informatie zullen retweeten. Al dan niet naar onze overige social media.

 

Terugblik op week 13/14 uit 2019

Crowdrealestate → heeft aangegeven te gaan stoppen met doorbelasten van toeslagen op het moment van betalen van je investering.


October heeft een uitzonderlijk groot project lopen van liefst € 5 miljoen.


Crowdfundmarkt → 70% groei aantal crowdfundprojecten eerste kwartaal 2019.


Branchevereniging Nederland Crowdfunding → heeft een nieuwe directeur gevonden in de persoon van Robbert Loos. Daarnaast lanceerde men een nieuwe website.


Europees parlement → neemt wet aan dat het makkelijker maakt om in de hele EU financiering op te halen zonder belemmering van landsgrenzen.


Peerberry → introduceert een nieuwe loan originator Gofingo. Pas je auto-invest aan!


Investormatch en De Breed & Partners → lanceerden recent een geheel eigen investeringsfonds genaamd TechFund One! Benieuwd naar de ontwikkelingen.


Housers → behaalde een persoonlijk platform record met liefst 4 nieuwe projecten in één week. Wij investeerden overigens in 1 van deze opties.


All4funding → Aegon werkt bepaald niet mee aan het vestigen van een 2e hypotheek tbv de crowdfunders in project Knorretje. Gelukkig komt er een aanpassing.


Mintos → ID Finance breidt haar aanwezigheid op het P2P-platform binnenkort uit met bedrijfsleningen in Mexico met rendementen tot ruim 10%.


Bondora → Biedt iedereen de mogelijkheid om €250 te winnen door het schrijven van een review op google. Een mooi platform en extra kans op rendement.


Bondora → behaalde een mijlpaal van 200 miljoen aan investeringen. Daarnaast behaalde de P2Plender in dezelfde week liefst 60.000 investeerders.


Envestio → maakt sinds kort gebruik van een nieuwe bankrekening, let dus op bij het overmaken van je investeringen en pas je adresboek bij je bank aan.


Grupeer → maakt sinds kort geen gebruik meer van Onpex als bankrekening, let dus op bij het overmaken van je investeringen en pas ook hier je bankgegevens aan.


Collin Crowdfund → heeft haar algemene voorwaarden aangepast.


Oneplanetcrowd → heeft haar algemene voorwaarden aangepast.


Stichting MKB-Financiering → Er komt een nieuwe gedragscode voor alle aanbieders van alternatieve financiering aan het midden- en kleinbedrijf.


Funding Circle verhuisde deze week naar een nieuwe kantooromgeving in het Atrium te Amsterdam. Daar waar het ooit ook begon.


Grupeer → heeft de hele maand april 1% cashback op standaard originele Finsputnik projects. Let op dat je de juiste selecteert en pas je auto-invest misschien aan!


Housers → heeft een Top Ten FinTech 2019 prijs ontvangen. Zij behaalde de 6e plaats. October volgde overigens op een 8e plaats.


 

Geïnvesteerde projecten

Investormatch → Betalingsachterstand in project Eijck interieurbouw. De betaling is uitgesteld naar volgende week. We wachten af. Het is het allereerste project waar ik ooit in geïnvesteerd heb. En de eerste investering met een achterstand. De openstaande hoofdsom bedraagt momenteel nog €78,98.

lenderspender investeren
€25 gratis
Bondora investeren
€5 gratis
volg ons
Housers investeren
€50 gratis
grupeer investeren
1% gratis
admin

Geef een reactie