2019 Week 15 & 16 terugblik

2019 Week 15 & 16 terugblik

Op het gebied van Crowdfunding, P2PLending en beleggen zijn er volop ontwikkelingen. Teveel om allemaal bij te houden. Wij geven voortaan een twee wekelijkse review. Met daarin de meest in het oog springende onderwerpen die in ons blikveld voorbij kwamen.


Wij geven in dit blog een terugblik op week 15/16 uit 2019. Alle vermelde nieuwsfeiten zijn afkomstig van de platformen, nieuwsbrieven of hun social media accounts. Opvallende en belangrijke wetenswaardigheden van de afgelopen twee weken staan hieronder weergegeven. Wij realiseren ons dat dit overzicht uiteraard niet volledig zal zijn. Op ons twitter en facebook account volgen wij alle daar aanwezige platformen.

 

Terugblik op week 15/16 uit 2019

FlowFin → heeft ons opgenomen in de lijst van meest bekende fintech blogwebsites. We staan daar trots als 2e Nederlandse website tussen de andere grootmachten.


Mintos → LuteCredit breidt haar aanwezigheid op het platform uit met autoleningen in Moldavië met investeerders rendementen tot 11%.


Mintos → heeft een nieuwe loan originator Mikro Kapital uit Rusland en heeft een A- rating. Pas je auto-invest aan!


Grupeer → heeft ook een volledig nieuwe loan originator Right Choice Finance. Pas je auto-invest aan!


Emerce → heeft een lijst uitgebracht met jaarlijkse weergave van de beste bedrijven in e-business 2019.


Robo.cash → heeft een groei doorgemaakt van 50% over het eerste kwartaal 2019 ten opzichte van 2018. Met name Duitse en Spaanse investeerders.


Mintos heeft reeds €2 miljard aan leningen verstrekt sinds haar bestaan en is daarmee veruit het grootste P2PLending platform met ruim 129.000 investeerders. Gemiddeld een rente van 11,75%. Wordt jij de volgende investeerder?


Bondora → behaalde een mijlpaal van €25 miljoen uitbetaalde gelden aan hun investeerders.


Collin Direct → is nog relatief nieuw maar de eerste 3 aanvragen zijn inmiddels gefund. De investeringskansen lopen uiteen van € 25.000 tot en met € 100.000. Investeren kan al vanaf € 100. Hun begeleidende Crowdfund Coaches investeren overigens verplicht mee.


Envestio → maakt sinds kort gebruik van een 2e nieuwe bankrekening bij AS Meridian Trade Bank, let dus op bij het overmaken van je investeringen.


Peerberry → behaalde in maart een groei van 25% in leningvolume t.o.v. de maand ervoor. Zij bereikte ook het aantal van 6.000 investeerders en ruim 70 miljoen aan investeringen.


Mintos → introduceert een nieuwe loan originator Kredit Pintar met rentes tot 12%. Pas eventueel je auto-invest aan!


GeldvoorElkaar → hield een klanttevredenheidsonderzoek onder hun investeerders. Maar liefst 1.229 investeerders deelden hun mening. Gemiddeld gaven zij het rapportcijfer 7.!


Crowdestor → heeft haar minimale investeerdersinleg verlaagt van 100 naar 50 euro.


Estateguru → heeft haar algemene voorwaarden aangepast per 15-4.


Mintos → ervaarde enkele problemen met de auto-invest na een recente rating-update. Kijk je instellingen na of deze nog zijn zoals je graag zou willen.


 

Geïnvesteerde projecten

Funding Circle → Een onverwacht vroege betalingsachterstand in project “Importeur Messen Voorfinanciering” met de volgende kengetallen:
○ Duur 24 maanden
○ Hoofdsom €10.000
○ Risicoclassificatie C
○ Investering €100
○ Openstaand €100
Een vreemde achterstand aangezien de ondernemer pas recent het geld ontvangen heeft al meteen bij de eerste uitbetaling in gebreke blijft. De kredietnemer gaf aan dat hij wacht op een debiteurenbetaling. We zullen zien maar het voorgevoel is slecht. Desondanks blijft het default percentage over alle investeringen tot op heden op 0%.

volg ons
october investeren
€20 gratis
volg ons
Housers investeren
€50 gratis
volg ons
admin

Geef een reactie