2019 Week 17 & 18 terugblik

2019 Week 17 & 18 terugblik

Op het gebied van Crowdfunding, P2PLending en beleggen zijn er volop ontwikkelingen. Teveel om allemaal bij te houden. Wij geven voortaan een twee wekelijkse review. Met daarin de meest in het oog springende onderwerpen die in ons blikveld voorbij kwamen.


Wij geven in dit blog een terugblik op week 17/18 uit 2019. Alle vermelde nieuwsfeiten zijn afkomstig van de platformen, nieuwsbrieven of hun social media accounts. Opvallende en belangrijke wetenswaardigheden van de afgelopen twee weken staan hieronder weergegeven. Wij realiseren ons dat dit overzicht uiteraard niet volledig zal zijn. Op ons twitter en facebook account volgen wij alle daar aanwezige platformen.

 

Terugblik op week 17/18 uit 2019

October → Behaalde een mijlpaal van 600 projecten die gefinancierd werden via hun platform via ruim 17.000 investeerders. Daarnaast realiseerden zij een nieuwe tool om eventuele defaults 🤔 beter inzichtelijk te maken.


Estateguru → Lijkt in de afgelopen week een overschot aan nieuwe projecten te hebben. Er staan nog diverse leningen open met rendementen van ongeveer 11%.


Geldvoorelkaar → geeft in een onlangs gehouden enquête aan dat men deze zomer gaat overstappen op i-deal betalingen en een nieuwe interface voor hun website.


Grupeer → introduceert twee nieuwe loan originators namelijk PlanetaCash uit Rusland en Bosak Microfinance uit Nigeria. Pas eventueel je auto-invest aan!


Newfunding → heeft sinds lange tijd weer een project online staan. Of deze wordt volgeschreven betwijfelen we. Op onze vraag waarom zij niet actiever zijn op social media kwam geen respons. Wij blijven er uit de buurt!


Massafinanciering → We hebben ze in onze lijst staan maar blijven ook daar ver weg. Volgens ons vertellen hun statistieken niet helemaal de waarheid. Ook daar kwam geen enkele reactie op onze eigen berekening. Dat geeft te denken……


Mintos → Capitalia gaat als loan originator een uitgebreidere default garantie bieden nu zij een partnerschap aangaan met het European Investment Fund.


Funding Circle → gaat binnenkort een WhatsApp dienst instellen bij nieuwe projecten. Stuur via WhatsApp het bericht ‘Aan’ naar 06-82586374 en je ontvangt iedere dag uiterlijk om 10.00 uur een bericht.


Lendahand → behaalde een mijlpaal van €50 miljoen uitgeleende gelden aan bedrijven en liefst 1,2 miljoen aan uitbetaalde rente aan investeerders.


Mintos → heeft haar investeerders een enquête gestuurd. Wij hebben aangegeven dat de auto-invest recentelijk nog wel eens hapert waardoor investeringen niet opnieuw belegd worden.


P2P → aankondiging dat er een grote P2P conferentie zal plaatsvinden in Riga op 7 en 8 juni 2019. Hier zullen liefst 50 P2P platformen aanwezig zijn!


Mintos → presenteerde haar jaarcijfers 2018. Een enorme groei aan nieuwe investeerders en volgeschreven leningen. Gelukkig groeide het aantal personeelsleden evenredig mee.


Peerberry → verwelkomde een nieuwe loan originator Belkacredit.
Denk eraan om je auto-invest eventueel aan te passen!


October → ontwikkelde een zogenaamd whitepaper om daarmee nieuwe investeerders wegwijs te maken in de wereld van crowdfunding.


Grupeer → wijzigde onlangs de instellingen in de auto-invest. Hierdoor is het nu mogelijk om ook cashback opties te selecteren.


 

Geïnvesteerde projecten

Investormatch → Betalingsachterstand project “Eijck interieurbouw”.
Kengetallen:
○ Rente 9%
○ Duur 60 maanden
○ Hoofdsom €87.000
○ Risicoclassificatie B+
○ Rente 9%
○ Investering €100
○ Openstaand €77,49
Vorige maand is alsnog voldaan. Nu is de betaling echter wederom uitgesteld. De eigenaar is te verstaan gegeven dat er niet vaker uitstel verleend gaat worden zonder boeterente. We wachten maar rustig af. Desondanks blijft ons eigen default percentage over alle investeringen tot op heden nog altijd 0%.

volg ons
Housers investeren
€50 gratis
volg ons
estateguru investeren
0,5% gratis
volg ons
envestio investeren
€5 gratis
admin

Geef een reactie