2019 Week 19 & 20 terugblik

2019 Week 19 & 20 terugblik

Op het gebied van Crowdfunding, P2PLending en beleggen zijn er volop ontwikkelingen. Teveel om allemaal bij te houden. Wij geven voortaan een twee wekelijkse review. Met daarin de meest in het oog springende onderwerpen die in ons blikveld voorbij kwamen.


Wij geven in dit blog een terugblik op week 19/20 uit 2019. Alle vermelde nieuwsfeiten zijn afkomstig van de platformen, nieuwsbrieven of hun social media accounts. Opvallende en belangrijke wetenswaardigheden van de afgelopen twee weken staan hieronder weergegeven. Wij realiseren ons dat dit overzicht uiteraard niet volledig zal zijn. Op ons twitter en facebook account volgen wij alle daar aanwezige platformen.

 

Terugblik op week 19/20 uit 2019

Symbid → is overgenomen door Ilfa Group. Deze nieuwe eigenaar houdt zich bezig met groeifinanciering voor bedrijven en treasury managementsoftware.


October → maakte een aanpassing aan hun projectpagina waardoor het mogelijk is om de projecten voortaan op een interactieve kaart te bekijken met een filter op land van herkomst en sector.


Bulkestate → verwelkomde haar 3.000 investeerder. Met name in de afgelopen maand zat de groei er flink in bij dit crowdfundingplatform.


Collin → zal op dinsdag 21 mei een open dag houden. Interesse? Stuur een mail naar administratie@collincrowdfund.nl met als onderwerp ‘Open Dag Collin’.


Estateguru → heeft haar auto-invest aangepast. vertellen wat, zie site.


Robeco → heeft een nieuwe marketupdate uitgebracht. Je kunt het hier nalezen.


Robocash → introduceerde een nieuwe bonus activiteit. Iedereen die van 1 juni t/m 31 augustus meer dan €3.000 op zijn/haar account heeft staan, zal 0,1% extra rente ontvangen in de periode sep-nov.


Housers → maakt een aanpassing in haar rating systeem “The Project Score”. Binnenkort wordt deze ten behoeve van een betere transparantie uitgerold over hun platform.


Estateguru → bereikte het bedrag van €113 miljoen aan investeringen voor de Baltische staten. Daarnaast haalde men de 23.000e investeerder binnen die allen bij elkaar al meer dan € 6.8 miljoen aan rente verdienden.


Mintos → loan originator Creamfinance vergroot haar aandeel op het platform met persoonlijke leningen voor Polen met een rente tot 10%. Pas eventueel je auto-invest aan!


GeldvoorElkaar → bereikte een mijlpaal van liefst 175 miljoen gefund geld in ruim 1.500 projecten.


P2P → aankondiging dat er een grote P2P conferentie zal plaatsvinden in Riga op 7 en 8 juni 2019. Hier zullen liefst 50 P2P platformen aanwezig zijn!


Mintos → presenteerde haar jaarcijfers 2018. Een enorme groei aan nieuwe investeerders en volgeschreven leningen. Gelukkig groeide het aantal personeelsleden evenredig mee.


Peerberry → verwelkomde een nieuwe loan originator Belkacredit.
Denk eraan om je auto-invest eventueel aan te passen!


Grupeer → wijzigde onlangs de instellingen in de auto-invest. Hierdoor is het nu mogelijk om ook cashback opties te selecteren.


 

Geïnvesteerde projecten

Investormatch → Betalingsachterstand project “Eijck interieurbouw”.
Kengetallen:
○ Rente 9%
○ Duur 60 maanden
○ Hoofdsom €87.000
○ Risicoclassificatie B+
○ Rente 9%
○ Investering €100
○ Openstaand €77,49
Vorige maand is alsnog voldaan. Nu is de betaling echter wederom uitgesteld. De eigenaar is te verstaan gegeven dat er niet vaker uitstel verleend gaat worden zonder boeterente. We wachten maar rustig af. Desondanks blijft ons eigen default percentage over alle investeringen tot op heden nog altijd 0%.

grupeer investeren
1% gratis
tot 16% rente
estateguru investeren
0,5% gratis
Mintos investeren
1% gratis
volg ons
volg ons
volg ons
admin

Geef een reactie