Auxmoney review

Auxmoney review

Het leidende kredietplatform in Duitsland. Het loopt voorop in de technologie voor kredietbeoordeling. Klanten lenen er elkaar geld met looptijden van 12 tot 60 maanden. Een P2P-Lending platform met een klein detail. Tijd voor een Auxmoney review.


Bedrijf en naam zijn een absoluut begrip in Duitsland. Het platform dateert al uit 2007. Het heeft daarmee al een behoorlijke historie. Dat het geen kleintje is blijkt wel uit het personeelsbestand van ruim 250 werknemers. Het heeft een groot bereik en dito bekendheid verworven in ons buurland. Mede vanwege een landelijke tv reclame in Duitsland die treffend uitlegt hoe deze vorm van kredietverstrekking werkt.

Maar vooral ook vanwege de snelle afhandeling bij een kredietaanvraag. Binnen een paar klikken heb je je verzoek ingediend. Wordt je aanvraag momenten later goedgekeurd, dan heb je normaliter binnen 24 uur het geld op je rekening. Geld dat bij elkaar wordt gebracht door de “Anleger”, de particuliere geldgevers.

 

Aegon stapt in

In 2017 stapte zelfs Aegon verder in als partner volgens hun eigen berichtgeving. Zij stopten ruim 15 miljoen euro middels een belegging in het crowdlending platform. Auxmoney had op dat moment een marktaandeel van 60% in Duitsland.

De interesse is gewekt. Tijd om het eens zelf van dichterbij te gaan bekijken. Wat mij opviel in mijn eigen zoektocht naar P2P platformen was dat Auxmoney behoudens Duitsland zelf, amper in een blog ter sprake komt.

Gezien haar bekendheid en omvang een vreemde situatie. Vanwege de spreiding in mijn eigen portfolio besloot ik zelf toch een account te openen. Op de website vond ik echter geen informatie over “Anleger” gevestigd buiten Duitsland.

Toch eerst maar even een mailtje naar Auxmoney. De vraag luidde of ook inwoners buiten Duitsland zich konden registeren als investeerder. De dag erna kreeg ik een keurige mail terug mét een bevestigend antwoord. Ook als buitenlander kun je terecht bij Auxmoney. So far so good……

 

Klein detail

Echter is er één klein detail. Klein maar wel bepalend. En dat is namelijk een vereiste van het hebben van een bankrekening in Duitsland! Het volledige antwoord leest u hieronder:

“Auch Anleger aus dem Ausland sind bei auxmoney herzlich Willkommen. Als Referenzkonto benötigen Sie jedoch ein deutsches Bankkonto, für ein ausländisches Konto können keine Gutschriften erstellt werden. Sowohl ein deutsches Girokonto, als auch ein Tagesgeldkonto bei einer deutschen Bank sind möglich. Eine Geldanlage ohne deutsche Bankverbindung ist jedoch nicht möglich.”

Opeens is het mij duidelijk waarom er zo weinig bekendheid aan Auxmoney wordt gegeven op P2P blogs of websites. Het verplicht moeten hebben van een Duitse bankrekening zal de meeste investeerders ervan weerhouden over te gaan tot actie. Zonde, want Auxmoney sluit zich hierdoor af van vele buitenlandse investeerders. Misschien is het een bewuste keuze, misschien wetgeving, maar jammer is het zeker.

 

Auxmoney review samenvatting

Ook ik ga voorlopig niet starten vanwege bovenstaande vereiste. Misschien dat we dit op een later moment alsnog zullen doen. Dit avontuur stopt voor nu dus bij de voordeur door gebrek aan een sleutel. Zonder daarbij in de keuken te hebben kunnen kijken.

volg ons
grupeer investeren
1% gratis
volg ons
Mintos investeren
1% gratis
volg ons
admin

Geef een reactie