• admin@bestecrowdfundingsites.nl

Envestio review

review envestio

Envestio review

Al geruime tijd is het mogelijk om via het platform Envestio als particulier te investeren tegen veel hogere rentes dan de reguliere Nederlandse aanbieders op het gebied van crowdfunding. Tijd voor een korte Envestio review.

Het is voor velen één van de favoriete crowdfunding platformen, en zeker niet onterecht. Envestio is gevestigd in Estland. Zoals meerdere succesvolle platformen omwille van de regelgeving. Laat dit je dus zeer zeker niet afschrikken.

Het platform dateert van 2014 en heeft inmiddels ruim 9.000 particuliere investeerders. Gezamenlijk leenden zij al meer dan € 19,6 miljoen uit aan bedrijven. Deze investeerders hebben een gemiddelde rente opbrengst van 18,12% behaald. Daarmee is het platform een van de meest succesvolle en snelstgroeiende. Derhalve een welkome aanvulling op je persoonlijke investeringsportfolio!

Dit platform is beschikbaar in het Engels of Duits. Het openen van een account gaat eenvoudig en is binnen 5 minuten geregeld. Er zal een verificatieproces van je ID plaatsvinden. Waarna je een “bewijs van ingezetene” dient te overleggen. Zoals een kopie van je laatste telefoonrekening of recent bankafschrift. Een standaardprocedure zoals we die bij de meeste EU platformen tegenwoordig tegenkomen. Deze regelgeving is mede in het leven geroepen om witwaspraktijken te kunnen traceren.

Om investeringen te kunnen bewerkstelligen kan er vanuit je eigen bankrekening geld overgemaakt worden. Dit kan naar het IBAN-rekeningnummer van Envestio onder vermelding van je accountnummer. E.e.a. wordt gedurende het proces aan je verduidelijkt.

Projecten snel volgeschreven

Ondanks dat er voor de meeste projecten grote bedragen binnengehaald worden door de bedrijven, zul je zien dat de meeste projecten binnen een uur of zelfs nog veel korter zijn volgeschreven door investeerders. Het is dus raadzaam om te zorgen dat het geld al op je account van Envestio staat. Zodat je meteen kunt inschrijven op een project wil je de boot niet missen!

Een project wordt verder toegelicht op een eigen projectpagina en voorzien van de nodige data. Zo is er een uitvoerige uitleg waarvoor de middelen bestemd zijn. Een achtergrond beschrijving van het bedrijf zelf. Maar ook noemenswaardige markt gerelateerde informatie en een korte cijfermatige samenvatting zoals hieronder weergegeven.

In vergelijk met de reguliere crowdfundingsplatformen is je geld bij de meeste Envestio leningen gezekerd door een zogenaamde “buyback garantie” Een term die we bij P2P Lending veelvuldig tegenkomen. Het biedt meer zekerheid voor een investeerder voor het geval een bedrijf het moeilijk krijgt.

Envestio review samenvatting

Investeren kan al met een minimum inleg van € 100 waardoor het ook voor de wat kleinere investeerder een toegankelijk platform is. Zeker met een rente opbrengst tot maar liefst 22% is dit een absolute aanrader.

Envestio heeft op dit moment een speciale referral actie. Hierbij ontvangt elke nieuwe investeerder € 5 bonus bij een inleg van minimaal € 100. Daarbovenop ontvang je ook nog eens een extra 0,5% rente op al je investeringen in de eerste 270 dagen na registratie. Daarmee is je eerste winst al direct binnen. Je kunt enkel gebruik maken van deze leuke incentive door je via deze link te registreren.

Fastinvest investeren
tot 16% rente
Housers investeren
€25 gratis
Lendahand investeren
€25 gratis
Estateguru investeren
0,5% gratis
Mintos investeren
1% gratis
Finbee investeren
tot 25% rente
admin

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: