• admin@bestecrowdfundingsites.nl

Miljoen al snel volgeschreven

Miljoen al snel volgeschreven

€1 miljoen binnen 5 dagen volgeschreven. Dat crowdfunding in Nederland in de lift zit blijkt wel. Er zijn bescheiden projecten met een waarde van enkele tienduizenden euro’s. Maar er zijn er ook van een buiten categorie. Bij Crowdrealestate loopt momenteel zo’n project met een drempelbedrag van 1 miljoen euro. En hij is inmiddels al ruimschoots volgeschreven en op weg naar 1.5 miljoen!


Projecten van 1 miljoen in omvang kom je niet veel tegen in Nederland. Ze zijn er wel en vaak gaat het dan, net als nu, om onroerend goed. Gemiddeld zit een crowdfund project in Nederland rond de €40.000. Dan zie je ook nog dat men soms de volledige inschrijfperiode nodig heeft om volgeschreven te worden. Dit heeft immers vaak te maken met een hogere risico rating in combinatie met een wat lagere rente.

Dat nu een drempelbedrag van €1 miljoen binnen amper vijf dagen gerealiseerd wordt is toch wel bijzonder. Zeker gezien het lage aantal investeerders van 194. Omgerekend is dit een gemiddelde investering van bijna €5.155 per persoon, behoorlijk fors. Investeren in projecten bij crowdrealestate is al mogelijk vanaf €500.

 

Project rendement

De propositie betreft een verzorgingshuis met een zeer langdurig huurcontract. Het is gelegen in Wald-Michelbach, Duitsland. Daarbij is de beoogde looptijd 2,5 jaar. De vaste rente bedraagt 6,5% per jaar. Een inleg van €5.000 resulteert over 30 maanden in een rendement van €812,50. Hier gaat nog een investeringsfee van 0,9% over de inleg vanaf. Dit zorgt voor een netto rendement van €767,50. In vergelijk levert 0,15% sparen een renteopbrengst op van slechts €18,75. Samengevat creëer je een behoorlijk extra rendement van maar liefst €748,75.

Zoals gezegd blijkt wel dat crowdfunding en P2P lending ook in Nederland in de lift zitten. Temeer omdat projecten langzaam wat groter in omvang worden. En in combinatie met de juiste condities sneller volgeschreven zijn. Daar is bovenstaand project van ruim 1 miljoen een erg mooi voorbeeld van.

Bron: Crowdrealestate


Dat het soms zelfs nog véél sneller kan gaan blijkt enkele dagen later. Via platform Geldvoorelkaar is op 9 maart 2019 een mega project van liefst € 2.600.000,- in een absoluut recordtempo volgeschreven. 833 investeerders realiseerden in amper 90 minuten het project APOC Aviation met een gemiddelde inleg van € 3.121,-

Bron: Geldvoorelkaar

Bulkestate investeren
tot 18% rente
volg ons
mintos investeren
1% gratis
Monethera investeren
tot 22% rente
volg ons
Swaper investeren
2% gratis
admin

  Geef een reactie

  error

  Follow us now on

  Facebook23
  Facebook
  Twitter570
  Pinterest12
  Instagram223
  Telegram14
  %d bloggers liken dit: