• admin@bestecrowdfundingsites.nl

Is crowdfunding een risico

is crowdfunding een risico

Is crowdfunding een risico

Waarom investeren in crowdfunding of P2P-Lending als je toch ook gewoon ouderwets kunt sparen. Veilig en vertrouwd. Het lastige van crowdfunding is het eventuele risico dat er schuil gaat als een ondernemer of platform omvalt. Aan de andere kant zijn de rendementen veelal stukken hoger dan bij het aloude sparen. Wat dat betreft geldt voor crowdfunding hetzelfde als voor traditioneel beleggen: goed spreiden is essentieel om een mogelijk risico te beperken.


Dat je met investeren via crowdfunding of crowdlending per definitie meer risico loopt dan met sparen is zeker waar. Maar of dat mogelijke risico opweegt tegen de veel betere rendementen valt nog te bezien. Investeren doe je met gezond verstand. Lees je goed in, vergaar informatie en beslis weloverwogen! Bepaal voor jezelf een strategie. Stel doelen en limieten. Trek grenzen en koester deze. En dan zul je zien dat het met de risico’s van investeren via crowdfunding misschien nog wel eens reuze meevalt.

Bij het traditionele beleggen calculeren investeerders voor de lange termijn vaak in dat er eens een minder goed jaar bijzit. Dat wordt tenslotte wel weer goed gemaakt door de succesvollere jaren. En over zo’n heel tijdsbestek gezien valt zo’n rampjaar als bijvoorbeeld 2018 dan eigenlijk toch weer in het niet. Jammer van dat misgelopen rendement. Maar ach met sparen had je ook niets opgebouwd afgaande op een rente van 0,15%.

Investeren naar draagkracht

Met investeren via crowdfunding is het eigenlijk net zo. Als er al eens een default te betreuren valt wordt dat vaak ruimschoots weer goed gemaakt door alle goed renderende overige projecten waarin geïnvesteerd is mits de spreiding en inleg naar draagkracht zijn geweest.

Neemt niet weg dat je behoedzaam moet omgaan met je spaarcenten. Je kunt ze maar 1 keer uitgeven. Doe dat dan het liefst aan een investering waarbij je ’s avonds nog met een gerust hart gaat slapen. Datzelfde geldt ook én misschien nog wel meer voor je levenspartner naast je in bed.

Crowdfunding heeft met name de laatste drie jaar een enorme vlucht genomen, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. De rendementen zijn prima of zelfs goed tot uitstekend te noemen. Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven bij het grote publiek.

Platform kiezen

Bij de meeste platformen kun je al vanaf € 100 investeren. Kies als beginner voor een platform wat al langer bestaat. Waarbij het duidelijk is dat zowel ondernemers als investeerders er vertrouwen in hebben. Ga niet meteen voor de hoogste rente en langste looptijd. Kies eerder een project met een korte looptijd van 12 tot 24 maanden. Eentje waarbij de cijfers van de onderneming tot tevredenheid stemmen.

Vervolgens investeer je slechts de minimale inleg. Kijk daarna eerst een maand of drie hoe het bevalt. Besluit daarna of beleggen via crowdfunding je uiteindelijk een gerust gevoel geeft zoals het ook bij het traditionele sparen zou zijn geweest.

Is dit niet het geval, neem dan genoegen met de actuele spaarrente. Zie het als een leertraject waarbij je ontdekt hebt dat goed slapen belangrijker voor je is dan een hoger rendement. En bedenk dat je hierin zeer zeker niet de enige bent!

Heb je echter goed geslapen terwijl je geld al maanden in handen was van een innovatieve ondernemer of een start-up? Dan stroomt er mogelijk beleggersbloed door je aderen. Bouw je investeringsportefeuille geleidelijk uit. Waarbij je jouw oorspronkelijke strategie niet teveel uit het oog gaat verliezen. Het blijft investeren en daarmee een risico. Of deze voor jou echter acceptabel is, bepaalt je nachtrust!

volg ons
Ibanwallet investeren
tot 6% rente
volg ons
BitofProperty investeren
€10 gratis
volg ons
Lendahand investeren
€25 gratis
admin

  Geef een reactie

  error

  Follow us now on

  Facebook23
  Facebook
  Twitter570
  Pinterest12
  Instagram223
  Telegram14
  %d bloggers liken dit: