• admin@bestecrowdfundingsites.nl

Vakantiepark problemen

vakantiepark problemen

Vakantiepark problemen

“Geachte investeerders in Village des Cigales, 
Vandaag zou u de maandbetaling van het project bijgeschreven moeten krijgen. Helaas hebben wij bericht ontvangen van de ondernemers dat dit niet gaat lukken. Zij verzoeken om een aanpassing van de lening overeenkomst.”


Een vakantiepark in de problemen. Een bericht wat je als projectinvesteerder liever niet leest. Maar je weet nu eenmaal dat investeren middels crowdfunding zo nu en dan wel eens een risico met zich mee kan brengen. En zelfs je nachtrust kan verstoren.
Ook nu blijkt maar weer hoe essentieel dan toch de rol van het betrokken platform is. In dit geval is er duidelijk actief gezocht naar een oplossing. Een die voldoening biedt voor zowel investeerder als ondernemer.

 

Hoe nu verder

Er is gekozen om de lening voor 9 maanden om te zetten van annuïtair naar aflossingsvrij. Waarbij de rente wel gewoon wordt doorbetaald tijdens deze overgangsperiode. Investeerders hebben nu twee weken de tijd om voor of tegen te stemmen op dit voorstel.
Mijn persoonlijke inschatting is dat veruit het merendeel positief zal stemmen. De vooruitzichten uit perspectief van de
 onderneming zijn zeker niet dramatisch te noemen. Maar eerder een onvoorziene hobbel op de weg naar een geslaagd eindresultaat. Voorlopig stoppen de uitbetalingen even na deze 8e maand. We zullen zien of de overige 10 termijnen nog zullen volgen. Wij houden u op de hoogte.

(klik foto om beter te bekijken)

Op het moment dat zo’n mail binnenvalt realiseer je je wel eens temeer hoe belangrijk het goed spreiden van je investeringsportfolio is. Er vanuit gaande dat de keuze die je maakt om in een project te investeren een weloverwogen keuze is, is een bericht als dit toch een tegenvaller. Maar eentje om lang bij stil te staan……nee.
Een verlies hoort erbij, net als winst maken bij een geslaagde investering. Zolang het maar in de juiste verhouding blijft en het je nachtrust niet verstoort!

 

Update 12-03-2019

Blijft dit vakantiepark en daarmee de investeerders in de problemen? Het lijkt erop van niet. Uiteindelijk heeft een overweldigend merendeel van de investeerders positief besloten. Doordat liefst 98,6% aan heeft gegeven akkoord te gaan met het voorstel. Voorlopig is de kou uit de lucht. Het is nu verder een kwestie van geduldig afwachten.

Housers investeren
€25 gratis
Finbee investeren
tot 25% rente
Wisefund investeren
tot 20% rente
Lendahand investeren
€25 gratis
admin

    Geef een reactie

    %d bloggers liken dit: