BONDSTER REVIEW

BONDSTER REVIEW

Bondster investeren
1 %
MAXIMALE RENTE
1
MINIMALE INLEG
1
KOSTEN
1- 1
LOOPTIJD MAANDEN
1 %
BONUS ACTIE
2000
OPGERICHT IN

OPTIES

opbrengst %

Gemiddelde opbrengst is 13,30%. Rente van 4% tot 15%.

BUYBACK GARANTIE

Ja, gedeeltelijk. Een aantal leningen heeft een buyback garantie.

AUTO-INVEST

Ja, investeren kan zowel handmatig als via een auto-invest optie.

SECONDARY MARKET

Nee, er is géén secondary market aanwezig om in te investeren.
Deze is wel in ontwikkeling!

EARLY EXIT

Ja, dit is mogelijk. Er zijn wel voorwaarden en soms kosten.

investeerders actie

Ja, nu 1% extra rente over al uw investeringen in de eerste 90 dagen.

KENMERKEN

Goed alternatief

Bondster is een goed alternatief voor risicospreiding tov andere platformen ivm hun locatie in Tsjechië.

belasting

In tegenstelling tot enkele andere platformen wordt er géén bronbelasting geheven.

aanbod investeringen

Merendeel van het aanbod zijn louter consumentenleningen. Hierdoor zijn de spreidingsopties wat minder.

kosten early exit

Standaard zijn er geen kosten voor investeerders. Stap je vervroegd uit dan wordt er 1% fee gerekend.

PLATFORM

Bondster is een investeringsplatform in peer-to-peer-leningen. Opgericht in 2017 te Tsjechië en uitgegroeid tot een bekend platform met meer dan 9.500 investeerders wereldwijd. Zie het als een soort marktplaats waar je geld uitleent aan partijen die een lening willen afsluiten via een officiële leningverstrekker. Jij strijkt daarbij als vergoeding de rente op en die kan oplopen tot 15%. Met de huidige spaarrente van rond 0,1% in je achterhoofd absoluut het overwegen waard.

P2P-leningen wordt ook wel crowdfunding voor particulieren genoemd. Leningverstrekkers lenen aan klanten waarbij het platform de brug vormt naar eventuele investeerders voor de financiering. De meeste leningen zijn daarbij vaak gewaarborgd door een onderpand zoals onroerend goed, eigendom en / of een platform terugkoopgarantie (buyback).

Bondster biedt via hun leningverstrekkers diverse vormen van leningen aan waarin jij vervolgens kunt investeren. De looptijden variëren van 1 tot 12 maanden tegen een rente voor de investeerder van 15%. Deze leningen worden aangeboden door ongeveer 15 kredietmaatschappijen uit 4 verschillende landen. Investeer je bij meerder P2P platformen let voor je spreiding dan even op, enkele van deze “loan originators” zijn namelijk ook al actief op Mintos en Viventor.

In totaal kun je kiezen uit ongeveer verschillende 13 leningvormen:

bonster p2p

Onze voorkeur gaat uit naar leningen met een “buyback” garantie. Een soort van terugkoop garantie. Bij Bondster zijn niet alle leningen daarmee gewaarborgd. Zorg er daarom voor dat u goed controleert of een lening al dan niet is gegarandeerd, voordat u een investering realiseert. Deze leningen zijn te herkennen aan het schildpictogram zoals midden hieronder:

Buyback guarantee icon

Een deel van de beleggingen in Bondster wordt beschermd door onderpand. Dit onderpand kan activa zijn zoals onroerend goed, roerende goederen en voertuigen. Bij investeringen in zulke leningen is de investeerder verzekerd van de vastgestelde waarde van het onderpand, indien de schuldenaar onverhoopt niet meer kan betalen.

De buybackgarantie dekt zowel kapitaal als nog onbetaalde rente. Bij Bondster treedt deze pas in werking na 30 of 60 dagen, afhankelijk van de leningverstrekker.

Zowel individuen als rechtspersonen mogen zich registreren op het Bondster-platform. Men vereist alleen dat investeerders 18+ zijn en over een bankrekening beschikken die is gevestigd bij een bank in de Europese Unie.

Het registratie proces is relatief eenvoudig en bestaat zoals bij de meeste andere platformen uit dezelfde stappen. Eenmaal geregistreerd en bevestigd, kun je ervoor zorgen dan je een eerste storting uitvoert naar je Bondster account. Zodra het geld ontvangen is kun je je eerste investering doen, in Euro’s of CZK. Het platform heeft hiervoor een eigen geldwissel tool. Je kunt zelfs gebruik maken van QR codes om geld te storten.

Je hebt bij Bondster de mogelijk om handmatig je investering te kiezen op basis van diverse filters maar ook via een AutoInvest-tool waarbij je gelden automatisch steeds (her)investeert worden op basis van je eigen vooraf gedefinieerde parameters. Via AutoInvest bespaart u zich zelf de moeite van het steeds weer handmatig moeten uitzoeken van alle beschikbare investeringsmogelijkheden.

Bondster's updated auto-invest screen

Bondster loan details

Bondster biedt nog geen secundaire markt waarop investeerders van elkaar leningen kunnen verkopen en kopen. Wél bestaat er de mogelijkheid om een lening terug te verkopen aan de leningverstrekker. Hierdoor wordt het toch mogelijk om voortijdig uit een investering te stappen. Men ontvangt dan toch de waarde van de hoofdsom en de tot die datum opgebouwde rente.

Wilt u vervroegd van uw investering af kunnen let dan op eventuele voorwaarden bij het aangaan ervan! Soms wordt er een een minimale looptijd gehanteerd van een maand, kwartaal of jaar. Daarnaast kan er een afkooppercentage schuldig zijn van 1 tot 2%. Deze leningen zijn voorzien van logo wat lijkt op een uitgangsdeur.

Ziet u een ticketlogo naast het buybackschild dan kunt u per direct uitstappen. Als u geen van deze twee symbolen heeft, moet u wachten tot het einde van de reguliere looptijd om uw inleg te kunnen ontgrendelen.

Al met al zaken waarbij u met het aangaan van een investering al rekening moet houden indien u verwacht uw geld misschien eerder nodig te hebben!

ALTERNATIEVEN

1% gratis
1% gratis
€ 10 GRATIS
€15 GRATIS

CONCLUSIE

Bondster is absoluut een interessant alternatief voor andere Baltische P2P-platformen zoals bijvoorbeeld Mintos of Viventor. Voor een beginner zal ook de minimale inleg van slechts €5 weinig belemmering vormen. Zeker in combinatie met de rente op uw investering van rond de 13%.

Opties zoals auto-invest, buybackgarantie en early-exit zijn aanwezig wat het een volwassen platform maakt. Ook het aanbod van leningen is voldoende waardoor uw geld veelal continue geïnvesteerd blijft. 

Bondster kun je geheel gratis uitproberen, er zijn géén kosten aan verbonden. Registreer je via onze link, dan ontvang je een extra bonus van 1% op alles wat je de eerste 3 maanden investeert!

Bent u klaar om u aan te sluiten bij meer dan 10.600 investeerders…. probeer het gerust uit en laat ons uw eigen ervaringen weten.

WAARDERING:
8.1/10

Deze website houden wij draaiende door een aantal affiliatie links. Weblinks waar zowel u als (nieuwe) investeerder als wij een voordeel bij hebben. U ontvangt vaak extra bonusrente of gratis startgeld door gebruik te maken van zo’n unieke link. Wij ontvangen bij enkele van de aanbieders een kleine compensatie voor het aanbrengen van een nieuwe klant.

Wij zijn op geen enkele manier verbonden aan één van de aanbieders en handelen geheel op eigen initiatief. Dit blog is puur informatief en niet bedoeld als professioneel advies in welke vorm dan ook. U bent en blijft zelf verantwoordelijk.