• admin@bestecrowdfundingsites.nl

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING

Hebt ook u gekozen voor crowdfunding als uw nieuwe manier van investeren? U wilt uw spaargeld dus graag wat harder voor u én een ander laten werken. Met een mooi en vooral beter rendement dan traditioneel banksparen. Bekijk de te behalen rendementen in onderstaand overzicht. Afgelopen januari behaalden wij zelf maar liefst 15,56%. Maar wat is crowdfunding nu eigenlijk?


Samengevat een moderne en alternatieve wijze van financieren, voor zowel bedrijven, consumenten en charitatieve instellingen. Een mensenmassa van veelal particuliere investeerders die tezamen een bedrag kunnen en willen investeren. Crowdfunding verloopt zonder financiële tussenpersonen en meestal via een (internet)platform. Oorspronkelijk ontstaan in de VS en jaren later pas overgewaaid naar Europa. Gedurende de laatste paar jaar zijn dergelijke platforms in Nederland in aantal behoorlijk gegroeid. Het eerste Nederlandse platform vond zijn oorsprong in 2010. Er bestaan grofweg 5 (hoofd)vormen van crowdfunding:

Donatie: een financiële bijdrage zonder enige tegenprestatie
Rewards: een financiële bijdrage met tegenprestatie in natura
Lening: een financiering die met rente wordt afgelost
Converteerbare lening: een investering die omgezet wordt in een lening of aandelen
Aandelen: een investering waarbij men mede-eigenaar wordt van een onderneming

In Nederland werd afgelopen jaar 424 miljoen euro geïnvesteerd in ruim 13.000 projecten, een groei van 29% via verschillende platformen. Niet vreemd want het rendement is vele malen hoger dan bij sparen. Sparen levert u nu 0,01% rente op. Investeren via crowdfunding soms tot wel 18%. Vergeet daarnaast ook de mogelijkheden van P2P-Lending of beleggen niet. Nederland kent op dit moment ongeveer 40 actieve crowdfunding platforms. De meest bekende landelijke en buitenlandse hebben wij voor u op een rij gezet.

Registreren als nieuwe gebruiker? Gebruik op dat moment de speciale links in onderstaand overzicht. Alleen dán weet u zeker dat u optimaal gaat profiteren van eventuele bonussen voor nieuwe investeerders.

PLATFORM WERKT OP BASIS VAN AANDELEN UITGIFTE
0
PROJECT INLEG
RATING
6.6/10
%d bloggers liken dit: