LENEN

LENEN

In deze onzekere tijd zie je dat veel gezinnen met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Financieel kun je opeens voor grote uitdagingen komen te staan. Het is belangrijk om uitgerekend dan de juiste beslissingen te nemen. Soms kan het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening een tijdelijke oplossing zijn. Heb je al lopende leningen of kredieten dan is het oversluiten mogelijk een optie. Je kunt beter van meerdere en verschillende aanbieders terug gaan naar één aanbieder. Dat verschaft overzicht en duidelijkheid. Oriënteer je altijd goed voordat je een lening of krediet gaat afsluiten.


Realiseer je dan een geld lenen geen vrijblijvendheid is en verplichtingen met zich meebrengt. Geld lenen kan in verschillende vormen en maten. De meest bekende zijn het afsluiten van een persoonlijke lening of het aangaan van een doorlopend krediet. Bij deze laatste vorm kun je vaak flexibel geld opnemen en aflossen. Bij een persoonlijke lening leen je vaak eenmalig een bedrag voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto. Je gaat hierover vervolgens elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing betalen gedurende de afgesproken looptijd. Je weet vooraf dus precies hoeveel je leent, wat je maandelijks voor de lening betaald en hoelang dit gaat duren.

Een doorlopend krediet is heel anders. Dit is eigenlijk een flexibele lening waarbij je binnen een vooraf afgesproken limiet kunt opnemen en aflossen. Rente betaal je vaak alleen maar over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Nadeel is dat het vaak een variabele rente betreft die dus kan stijgen of dalen. Je sluit hem vaak af indien je vooraf niet precies weet hoeveel en op welk moment je het geld precies nodig hebt.

De kosten houdt je laag door veelal te kiezen voor een lage rente. Let ook goed op bijkomende voorwaarden die van toepassing zijn. Leen nooit meer dan écht noodzakelijk is, je zult het tenslotte na verloop van tijd ook weer terug moeten betalen.

AFM waarschuwing: Let op! Geld lenen kost geld!

Banner 300x250
nederland banner 300x250
300x250
volg ons
volg ons
volg ons

Deze website houden wij draaiende door een aantal affiliatie links. Weblinks waar zowel u als (nieuwe) investeerder als wij een voordeel bij hebben. U ontvangt vaak extra bonusrente of gratis startgeld door gebruik te maken van zo’n unieke link. Wij ontvangen bij enkele van de aanbieders een kleine compensatie voor het aanbrengen van een nieuwe klant.

Wij zijn op geen enkele manier verbonden aan één van de aanbieders en handelen geheel op eigen initiatief. Dit blog is puur informatief en niet bedoeld als professioneel advies in welke vorm dan ook. U bent en blijft zelf verantwoordelijk.