P2P LENDING

P2P LENDING

Een voor Nederlandse begrippen nog relatief onbekende vorm van investeren is het zogenaamde peer-to-peer lenen ofwel P2P lending. Een investeringsoptie die over de landsgrenzen echter steeds meer aan populariteit wint. En dat is niet zo gek want voor investeerders is het een mooie uitbreiding op hun portfolio met vaak mooie rente winsten tot wel 18% of hoger.

Waar je bij Crowdfunding enkel geld uitleent aan bedrijven doe je dit bij P2P lending ook aan particulieren. De platformen koppelen leners direct aan investeerders. Omdat deze dienstverleners volledig online opereren, kunnen ze de kosten laag houden. Waarmee ze vele malen goedkoper opereren dan traditionele financiële instituten, zoals banken. Hierdoor kunnen ze investeerders hogere rendementen en leners een lagere rente bieden. Deze percentages liggen in diverse EU landen overigens schrikbarend hoog in vergelijk met wat we gewend zijn in Nederland. 

Nederland zelf kent behalve Lender & Spender eigenlijk nog geen enkel ander actief P2P platform. De meeste Europese zijn vanwege regel- en wetgeving gevestigd in landen als Estland en Letland. Laat dit u dus zeer zeker niet afschrikken. De platformen hebben veelal een behoorlijk groot aantal investeerders, ook uit Nederland.

Registreren als nieuwe investeerder? Gebruik hiervoor de speciale links in onderstaand overzicht op het moment van registratie. Alleen dán weet u zeker dat u optimaal gaat profiteren van eventueel beschikbare bonussen voor nieuwe investeerders. De meest bekende hebben wij voor u op een rij gezet. Let op: dit voordeel krijgt u vaak niet indien u rechtstreeks naar een aanbieder gaat. Verzeker uzelf van de bonusmogelijkheden, een gemiste kans als u dat niet zou doen!

Deze website houden wij draaiende door een aantal affiliatie links. Weblinks waar zowel u als (nieuwe) investeerder als wij  voordeel bij hebben. U ontvangt vaak gratis startgeld of extra bonusrente door gebruik te maken van zo’n unieke link. Wij ontvangen bij enkele aanbieders een kleine compensatie voor het aanbrengen van een nieuwe klant.

Wij zijn op geen enkele manier verbonden aan één van de aanbieders en handelen geheel op eigen initiatief. Deze blog is puur informatief is en niet bedoeld als professioneel advies in welke vorm dan ook. U bent en blijft zelf verantwoordelijk.

volg ons
volg ons
volg ons
volg ons
volg ons
volg ons